Vindenergi og elbiler driver fremtidens grønne Danmark

Hvordan hænger ovenstående mon sammen? Det hele har noget at gøre med solskinsøen Bornholm, hvor IBM Danmark har deltaget i forskningsprojektet EDISON sammen med Dansk energi, DONG Energy, Østkraft, DTU, Siemens og Eurisco.

Det hele startede som et innovativt pilotprojekt for ca. 4 år siden ud fra ønsket om at skaffe detaljerede, tekniske erfaringer om udfordringerne ved at kombinere genanvendelig energi med elbiler. Ideen er simpel, men intelligent – vi skal finde på måder, at bruge den vindenergi vi har i Danmark, som desværre ikke kan lagres, men skal bruges med det samme. I EDISON projektet oplades testbilerne netop når vinden er stærk og genererer overskud af elektricitet.

På længere sigt er det hensigten at skabe en model, der kan være med til at opfylde målet om 200,000 vindrevne elbiler i 2020. Da vi i Danmark har nok vind til, at det kan udgøre mere end 20% af landets elforbrug, er dette desuden en rigtig god måde både at gøre vores byer grønnere og mere intelligente.

Projektet er allerede ved at være ved vejs ende, og de sidste resultater er p.t. ved at gøres op. Nogle af de vigtigste erfaringer fra projektet giver Jørgen S. Christensen, Projektmanager på EDISON et indblik i her:

Hvad er de vigtigste erfaringer?
”At vi har vist, at det er muligt, at lave
intelligent opladning af elbiler når der er overskud af elektricitet, og især at det er lykkedes ved brug af åbne standarder. Det vil sige, at det er bevist sammen med vores kommercielle operatører, at det kan virke på tværs af teknologier.”

Er det noget vi kan forvente at se på markedet?
”Ja, især da der er sket meget i industrien for dette område, og brugen af åbne standarder faktisk er sket parallelt med forskningsprojektet.”

EDISON projektet er altså ved at være godt i mål og har allerede nu haft stor indflydelse idet industrien har taget resultaterne til sig løbende under projektet. Derfor forventes det, at der er endnu bedre grobund for, at vi i Danmark kan se frem til meget mere om disse intelligente opladninger af elbiler i fremtiden.

Du kan læse mere om projektet på edison-net.dk og hvis emnet interesserer dig yderligere, er du også velkommen til følge vores nordiske twitterprofil @IBMsmart_Nordic, hvor vi kommer med opdateringer omkring nye spændende initiativer og ideer.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s