Tag dirigentstokken i hånden og vis jeres talent, SMV’er! #ibmswdag #sbdk

Mangler vi mod til at blive specialister? Er vi bange for at dyrke og vise vores talent? Eller er vi bare ’fat and happy’? Hvad skal der til for at få de mange danske iværksættervirksomheder til at vokse?

Danmark er rig på iværksættere, men fattig på vækstvirksomheder. Det både ærgrer og undrer mig, at vi ikke formår at få flere virksomheder til at vokse. Det er jo ikke naturlov, at Danmark skal være et SMV-land for evig og altid?

Vi har i den grad brug for danske succeser og eksporteventyr, der baner vej for flere arbejdspladser, mere velfærd – og vækst. For hvad skal Danmark egentlig konkurrere med, når kineserne nu også snart overhaler os på vores kernekompetencer: Viden og produktudvikling?

Tankevækkende tendenser
I min hverdag støder jeg på mange spændende iværksættervirksomheder, som har den ildhu, passion og entusiasme, det kræver at vokse fra to til fire, fra fire til otte og ad åre fra 500 til 1.000 medarbejdere. Men mange af dem taler om exit-strategier, inden de nærmest har et færdigudviklet produkt på hylderne. Det er da tankevækkende?

Det er også tankevækkende, at mange danskere skøjter igennem arbejdslivet og sigter efter lange og spraglede CV’er med max to-tre års erfaring hist og pist, når dansk erhvervsliv i virkeligheden har brug for eksperter og specialister. Mange flere bør fordybe sig i et område og være dem, der svinger dirigentstokken i stedet for blot at være et medlem i orkestret.

Udfordringer for vækst
Udfordringer som lav produktivitet, for lidt fornyelse og innovation, samt en mere effektiv offentlig sektor kræver politisk indgriben, men andre udfordringer kan SMV’er i den grad være med til at løse. De har friheden, fleksibiliteten og entreprenørånden til at udvikle vanvittig spændende løsninger til industrier, brancher og virksomheder. Spørgsmålet er bare, om de gider? Eller tror nok på egne evner?

Danske virksomheder er nødt til at tage kampen op i forhold til innovation og kreativitet, forskning og specialisering.  Famler I lidt, så søg hjælp til økonomi, mentor, forretningsplan mv. Men drop ikke ambitionerne, hvis SMV-bagagen tynger. Smid den over bord og bliv de bedste til det, I kan. Så skal resultaterne nok vise sig. For jer, for dansk erhvervsliv og det danske samfund.
Lars Bang, direktør, IBM Software Group Danmark

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s